Η Noma® ξεκίνησε ως Dog Bakery® με έδρα τα Πατήσια το Μάρτιο του 2018 από μια ομάδα νέων ανθρώπων, με ιδιαίτερη αγάπη για τα κατοικίδια ζώα, και δέσμευσή τους να βελτιώσουν τη ζωή κάθε σκύλου και γάτας μέσα από την καθημερινή τους διατροφή.

Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, αδειοδοτημένες από την κτηνιατρική υπηρεσία, με προδιαγραφές παραγωγής τροφίμων άριστης ποιότητας για ανθρώπους, παράγονται και συσκευάζονται καθημερινά τα ημερήσια γεύματα για τους σκύλους και τις γάτες σας.

Οι συνταγές δημιουργούνται με τη συμβολή του τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον Βασίλειο Παρασκευά, διατροφολόγο ζώων,και Αμερικανούς κτηνιάτρους με ειδίκευση στη διατροφολογία των ζώων, χρησιμοποιώντας παράλληλα εξειδικευμένες εφαρμογές που διασφαλίζουν ότι το τελικό προϊόν βρίσκεται εντός των διαθρεπτικών ορίων που ορίζει η FEDIAF. Για την περαιτέρω πιστοποίηση των θρεπτικών χαρακτηριστικών πραγματοποιούνται χημικοί έλεγχοι από εξειδικευμένο εργαστήριο.

Όλοι οι προμηθευτές της Noma® διαθέτουν πιστοποιητικά ISO που εξασφαλίζουν ότι όλες οι χρησιμοποιούμενες πρώτες ύλες είναι κατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η Noma® αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα, που παράγει και εμπορεύεται σε κλίμακα φρέσκες τροφές για κατοικίδια.

Τον Ιούλιο του 2020, η Yarrow Capital, ένα επενδυτικό σχήμα με έδρα το Λονδίνο και γραφεία Ελλάδα, απέκτησε πακέτο μετοχών της εταιρείας με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της δομής και των προϊόντων της.

Το Δεκέμβριο του 2020 οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της NOMA μεταφέρθηκαν σε αυτοτελή χώρο 160τ.μ στα Πατήσια, ενώ παράλληλα εντάχθηκε στο Elevate Greece, αποτελώντας περήφανο μέλος του ελληνικού startup οικοσυστήματος.

Το Μάιο του 2021 πραγματοποιήθηκε rebranding της εταιρείας με αλλαγή του ονόματος από Dog Bakery σε Noma® και μεταφορά του καταστήματος στο Χαλάνδρι.